Slovensko zaduživanje poskupljuje zbog najave referenduma

Bez autora
Nov 04 2012

Slovensko ministarstvo financija poručilo je da je cijena zaduživanja Slovenije još više narasla zbog najavljenog zahtjeva za raspisivanje referenduma o državnom holdingu i „lošoj banci". Negativni utjecaj takvih akcija bio je vidljiv u srijedu u pogledu gibanja prinosa na slovenske obveznice, koji je u slučaju dolarske obveznice porastao s 5,1 posto na 5,6 posto te ostao na višoj razini od 5,5 posto do kraja dana. Međunarodna financijska tržišta, koja su važan izbor financiranja slovenskog bankarskog sustava i gospodarstva, očekuju realiziranje planiranih mjera za jačanje stabilnosti bankarskog sektora i upravljanje državnom imovinom.

Slovensko zaduživanje poskupljuje zbog najave referendumaSlovensko ministarstvo financija poručilo je da je cijena zaduživanja Slovenije još više narasla zbog najavljenog zahtjeva za raspisivanje referenduma o državnom holdingu i „lošoj banci".

„Negativni utjecaj takvih akcija bio je vidljiv u srijedu u pogledu gibanja prinosa na slovenske obveznice, koji je u slučaju dolarske obveznice porastao s 5,1 posto na 5,6 posto te ostao na višoj razini od 5,5 posto do kraja dana", rekli su na ministarstvu.

Dodali su da međunarodna financijska tržišta, koja su važan izbor financiranja slovenskog bankarskog sustava i gospodarstva, očekuju realiziranje planiranih mjera za jačanje stabilnosti bankarskog sektora i upravljanje državnom imovinom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik